SILIKONGUMMI

Har du planer om å lage et kunstig tre eller en figur hvor du har behov for å ta et avtrykk av en overflate, så kan du bruke våres silikongummi. Silikonen er luktfri og har du først laget formen, kan du bruke den om og om igjen til å lage avstøpninger i betongen.

Silikongummi ink. herder

Inneholder: 400 gr

Flytende silikon Medium 1kg

Mengde: 1kg

Flytende silikon bløt 1 kg

Mengde 1kg

Flytende silikon hard 1kg

Mengde: 1kg

LATEX

Har du lyst å lage dine egne støpeformer? Nå kan du lage former av figurer for så å støpe de opp i betong eller gips. Vi har gjort noen former for å teste. Vi har laget kraftige former og har smurt på mellom 10-20 lag med latex. Hvor kraftige former du trenger har også med størrelsen på figuren å gjøre.

 

Latex med meget lavt innhold av amoniak 0,2%

Flytende latex 1l

Mengde: 1l flytende latex

Fortykningsmiddel til latex 50ml

Fortykningsmiddel til latex 50ml

Silikonpensel

Pensel til bruk ved formlaging.


LATEX: Denne latex er av høy kvalitet og er en naturprodukt. Du lager dine egne støpeformer og støper i gips eller betong.

Man kan enten pensle på latex i lag for å bygge opp en form eller så dyppes modellen. Blandes med fortykningsmiddel for raskere bygge opp en bra tykkelse. I de første lagene skal man bare  anvende latex for å unnvike lufthull/bobler. 

Den ferdige formen pudres med talk for at formen ska bli lettere å håndtere samt att den ikke drar till sig smuss og støv. 

Anvender du en gipsform till din støpning behøver du ikke slippmiddel bara at gipsen er riktig tørr. Materiell som absorberer vann gjør at latexen stivner fortere. 

Latex har høy elastisitet og riv fasthet. 

FORTYKNINGSMIDDEL: til latex, blandes for at få en tykkere konsistens så at færre lag behøves for å få en holdbar form. 

Det behøves bara noen få % fortykningsmiddel for at latexen skal begynne å  tykne. Man kan blanda 1-3% for at den skal begynne å tykne. Max 10 % for å få den kremaktig. 

De mekaniske egenskapene påvirkes ikke av at man blander i fortykningsmiddel, latexen beholder sin elastisitet. Man skal dog ikke overdosere!