MAKEMAKE

Konseptet er utviklet av Erik Heiss. 

Makemake modellerbar dekorasjonsbetong. Betongen er som leire å jobbe med, men trenger ingen brenning. Den herder som betong. Dekorasjonsbetongen er frostsikker og 3-4 ganger sterkere enn vanlig betong. 

Du kan lage unike hagefigurer, benker, dammer, klipper...ja det er bare fantasien som setter grenser for dette produktet.

 

 

 

FORMBAR DEKORASJONSBETONG

Vi selger sekker med formbar dekorasjonsbetong på 18 kg. 

Disse kan nå også kjøpes i nettbutikken.  For dere som vil kan disse fortsatt kjøpes og hentes hos oss. Vi har bankterminal. 

Kontakt oss gjerne på mail post@rodstua-design.no eller ringe 45612065 mellom 12.00-15.00 for å avtale tid for handel da vi kun har nettbutikk og lager og ikke en fysisk butikk. 

 

FLYTBETONG

Super flytende avstøpningsbetong med høy styrke. Denne betongen er særlig velegnet til avstøpninger i former pågrunn av sin lettflytende konsistens.

Blandingsforhold: 18 kg betong tilsettes 2,7 til 3,25 liter vann.

Svarer til ca. 15 til 18% vann.

18 kg avstøpningsbetong svarer til ca. 10 liter ferdig betong.

Viktig: Skal blandes i minimum 6 minutter med tvangsblander eller piskeris for at alle plastificeringsmidler blir oppløst.

Skal ikke vibreres, men man kan med fordel slå lett på formen for å få ut luftbobler.

Herdetid: Etter 1 døgn har den styrke som alm. betong, etter 4 døgn er den 3 x sterkere enn alm. betong

og etter en uke er den 5 x sterkere enn alm. betong.

FIBER SOM ARMERING I BETONG

Fiber til betong

Når du dekorerer med Makemake dekorasjonsbetong, skal du i de fleste tilfeller legge to lag med betong. Det første laget du legger, skal være en fiberbetong. Fiber i betong sørger for å gjøre betongen ekstra holdbar og unngår da sprekkdannelser.

Lag fiberbetong selv

Når du blander fiber i betongen, virker fiberen som armering. Hvis du skal lage fiberbetong skal du bruke ca. 1 pose med 15 gram til en pose Makemake dekorasjonsbetong på 18 kg.

MAKEMAKE FARGE

MakeMake farger er pigment i pulverform, som skal blandes med MakeMake Colour Fix.

Når du blander fargepigment med Colour Fix, får du en ekstrem holdbar maling som kan brukes over og under vann. Alle farger kan blandes med hverandre, så du kan arbeide kreativt med fargene.

Ideen er at du kun behøver å lage de forskjellige farger i de mengder du skal bruke.

Med MakeMake Colour Fix og MakeMake's fargesystem er du ikke bundet av å ha mange liter ferdig maling i forskjellige farger på lager. Du har frihet til å blande nettopp den fargen i den mengde som du har bruk for. Det gir en stor frihet når du arbeider på ditt kreative prosjekt.

MakeMake´s fargepigmenter kan også tilsettes direkte i betongen, hvis man ønsker å farge denne.

Det kan maks tilsettes 500 gr fargepigment pr 20 kg betong, uten at det påvirker betongens styrke.

Bruk det til akvarie bakgrunn, skulpturer med mer.

Du kan også bruke MakeMake farger og Colour Fix på stoff. Det har stor holdbarhet når det er tørt og tåler kokevask uten at fargen blekner. Fargene kan også brukes på stein.

COLOUR FIX

MakeMake Colour Fix kan anvendes sammen med MakeMake fargepigmenter. Hvis man ønsker å bevare den grå betongfargen, kan man forsegle det med Colour Fix uten fargepigmenter i.

 Colour Fix er melkehvit i flytende form, men som tørr, klar som glass. Man kan bruke flere lag Colour Fix hvis man ønsker en skinnende effekt.

Colour Fix er et effektivt bindemiddel som gjør deg i stand til selv å blande en betongmaling med god slitestyrke og lang holdbarhet.

MakeMake's produkter er skapt for kreative oppgaver som fremstilling av kunstige klipper, skulpturer, akvariebakgrunner mm.

Det anbefales å bruke gummihansker, da MakeMake malingen kan være vanskelig at vaske av huden når den har tørket. Bruk egnede klær.

ALGINAT

ALGINAT

Fremgangsmåten kan være:

Du finner en bøtte/skål som er litt større enn eks. hånden som skal avstøpes.  Den må være så stor at hånden kan være i skålen i den håndstilling du ønsker. Og at det er litt luft hele veien rundt om hånden, der hvor det skal være alginat gummi.

Ta et målebeger og mål hvor mye vann det kan være i skålen med hånden oppi. 

Da vet du hvor mye alginat du skal blande og du vet hvor stor mengde alginat du skal blande.

Alginat skal blandes med ca. 3 til 4 deler vann alt etter hvilken type alginat du bruker. Gni hånden som skal avstøpes inn i litt vaseline så den slipper bedre. Bland nå alginat og vannet.

Husk å sjekke blandings forhold, arbeidstid og temperatur på emballasjen.

Når pulveret og vannet er blandet sammen til en homogen grøt/masse heller du det ned i skålen hvor hånden skal avstøpes. Sørg for at hånden har alginat gummi rundt hele hånden. Hold nå hånden stille til massen har stivnet. Når massen har stivnet skal du trekke hånden forsiktig ut. Nå har du et nesten 100 % nøyaktig avtrykk av din hånd. Nå skal du lage en avstøpning av din hånd i formen. Det kan gjøres med flere forskjellige materialer som gips og super lett flytende avstøpningsbetong.

Du skal være oppmerksom på at da alginat har et meget stort vanninnhold er det nesten som å støpe i et akvarium. Og herde tiden kan være noe lengre. Vi anbefaler at man venter 3 dager før man piller av formen når man bruker våres flytebetong.

 Etter 3 dager er betongen meget sterk, men kan allikevel være litt bløt i overflaten pga. det store vann innholdet i alginaten. Så vær forsiktig når formen fjernes. Når du har fjernet formet helt så la avstøpningen tørke videre i 12-24 timer. Da vil du ha en unik avstøpning med en meget høy styrke.

 MakeMake superflytende avstøpningsbeton har en styrke på 70 mph. Etter 28 dager er det 5 ganger sterkere enn alminnelig betong.

 TIPS: Når støpemassen herdes i formen kan det være en fordel at helle 1/3 del i, beveg formen rundt så støpemassen kommer ut i alle kriker og kroker og får presset eventuelle luftlommer ut. Så helles resten i.

 

Blandingsforhold i vekt: 4 deler vann til 1 del alginat

Vann temperatur: 35 grader

Blandetid: 2 min.. (Alginaten endrer farge fra hvit til kraftig lilla)

Arbeidstid: 70 sek. (Alginaten endrer farge til lys lilla)

Tørretid: 60 sek. (Alginaten er lys blå, når den er tør)

Alginat Gummi brukes til å lage avstøpninger av kroppsdeler som  hender, føtter osv. Alginat er utvunnet fra alger i havet og er helt ufarlig. Og pH er nøytrale å bruke. Det er faktisk det samme som tannlegen bruker til å lage avtrykk av tenner.

 Alginat leveres i 450 grams poser med et pulver som skal røres ut i vann. Alginatformer er kun en engangsform og skal brukes samme dag som de er laget.

Varmekniv til isopor

Varmekniv til isopor.

Basseng tetningsmembran

Basseng tetningsmasse 3 kg

Flytbetong til former

Mengde: Sekk 18 kg

Dekorasjonsbetong

Dekorasjonsbetong 18 kg pr sekk.

Fiber

Fiber til betong 15 gr