ALGINAT

Fremgangsmåten kan være:

Du finner en bøtte/skål som er litt større enn eks. hånden som skal avstøpes.  Den må være så stor at hånden kan være i skålen i den håndstilling du ønsker. Og at det er litt luft hele veien rundt om hånden, der hvor det skal være alginat gummi.

Ta et målebeger og mål hvor mye vann det kan være i skålen med hånden oppi. 

Da vet du hvor mye alginat du skal blande og du vet hvor stor mengde alginat du skal blande.

Alginat skal blandes med ca. 3 til 4 deler vann alt etter hvilken type alginat du bruker. Gni hånden som skal avstøpes inn i litt vaseline så den slipper bedre. Bland nå alginat og vannet.

Husk å sjekke blandings forhold, arbeidstid og temperatur på emballasjen.

Når pulveret og vannet er blandet sammen til en homogen grøt/masse heller du det ned i skålen hvor hånden skal avstøpes. Sørg for at hånden har alginat gummi rundt hele hånden. Hold nå hånden stille til massen har stivnet. Når massen har stivnet skal du trekke hånden forsiktig ut. Nå har du et nesten 100 % nøyaktig avtrykk av din hånd. Nå skal du lage en avstøpning av din hånd i formen. Det kan gjøres med flere forskjellige materialer som gips og super lett flytende avstøpningsbetong.

Du skal være oppmerksom på at da alginat har et meget stort vanninnhold er det nesten som å støpe i et akvarium. Og herde tiden kan være noe lengre. Vi anbefaler at man venter 3 dager før man piller av formen når man bruker våres flytebetong.

 Etter 3 dager er betongen meget sterk, men kan allikevel være litt bløt i overflaten pga. det store vann innholdet i alginaten. Så vær forsiktig når formen fjernes. Når du har fjernet formet helt så la avstøpningen tørke videre i 12-24 timer. Da vil du ha en unik avstøpning med en meget høy styrke.

 MakeMake superflytende avstøpningsbeton har en styrke på 70 mph. Etter 28 dager er det 5 ganger sterkere enn alminnelig betong.

 TIPS: Når støpemassen herdes i formen kan det være en fordel at helle 1/3 del i, beveg formen rundt så støpemassen kommer ut i alle kriker og kroker og får presset eventuelle luftlommer ut. Så helles resten i.

 

Blandingsforhold i vekt: 4 deler vann til 1 del alginat

Vann temperatur: 35 grader

Blandetid: 2 min.. (Alginaten endrer farge fra hvit til kraftig lilla)

Arbeidstid: 70 sek. (Alginaten endrer farge til lys lilla)

Tørretid: 60 sek. (Alginaten er lys blå, når den er tør)

Alginat Gummi brukes til å lage avstøpninger av kroppsdeler som  hender, føtter osv. Alginat er utvunnet fra alger i havet og er helt ufarlig. Og pH er nøytrale å bruke. Det er faktisk det samme som tannlegen bruker til å lage avtrykk av tenner.

 Alginat leveres i 450 grams poser med et pulver som skal røres ut i vann. Alginatformer er kun en engangsform og skal brukes samme dag som de er laget.

Alginat hurtig

Mengde: 450 gr

Alginat normal

Mengde: 450 gr